nuffnang

Thursday, December 15, 2011

TAMU SABAH ONLINE SHOPPING(S.O.S) 18.12.2011 DI GIANT KOLOMBONG

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan2..lma xupdate..bkn pa, sjak bby mau pndai jln ni mmg bzla sbb kna tgk dia lbih dr besa..tau2la..tkut2 tjatuh, trhantuk n yg sewaktu dgnnya.. di sini, sya mau share ttg TAMU SOS yg akn blgsung pada 18.12.2011 (ahad ni) di giant kolombong kk..sapa2 ada msa free jengukla kmi di sna..kmi jual brg2 kami dgn 40% discount since kami mo clear stock kmi yg ada tu..hehe.. hrp2 adala lbih rzki ahad ni..doakan kmi k..ada msa dtgla.. :) c u there!

Tuesday, November 15, 2011

LOCKET + FLOWER BROOCH DA1

LOCKET + FLOWER BROOCH DA1
PRICE : RM10.00
Jom roger! gabungan 3 unit brooch berbeza.. :)

Thursday, November 10, 2011

40% DISCOUNT - WALLET CLEARANCE STOCK




ORIGINAL PRICE : RM17.90
PRICE AFTER 40% DISCOUNT : RM10.00
COLOUR AVAILABLE : WHITE PINK, WHITE BLUE, WHITE BLACK, CREAM  BLACK
Slm kwn2 n selamat pagi..lma xupdate blog kan? ni sy jual 40% discount since ni stock lma..xmsuk postage fee k..hehe..masi baru cma nak clear stock yg ada sbb nak ambil stock bru..pa2 info, blh contact sy kat email kawan_sya@yahoo.com..

Sunday, September 11, 2011

SAMBUNG BUSINESS AFTER AIDILFITRI..

Slm Aidilfitri n slm sejahtera buat kwn2ku skalian,pelawat2 yg 1st  tme dtg kat cni n para pelanggan yg berpotensi..chewahhhh!ayt businesswoman nih..hehe..Alhamdulillah..syawal thun ni buat fmily kmi mkin meriah dgn kehadiran org bru..ditmbh lg dgn jumlah kehadiran anda di sini yg sntiasa meningkat hati mkin gumbira.:)..yala dlu sy sntiasa berusaha utk naikkn trafik kat sini n skrg jumlah trafikmkin meningkat yg bmakna mkin ramai org sudi jenguk kat sini n income pun mkin btmbh..tq semua..hehe..

Maaf Zahir Batin buat semua yg pna terasa dgn sya @ fmily..mga syawal thun ni hdup kita akan lbih kberkatan..juga maaf buat visitor kat cni, sbb sjak ramadhan hri tu lgsg sy xupdate blog nih..kesibukan yg nyata(bz dgn bby sbb bbysitter dia tkr org jap) n local order yg xbhnti2 buat sy xsmpt mau update blog ni..InsyaAllah pasni sy cba update lbih krap..ksibukn jugala mybbkn sy xsmpt nak ambil gmbr pictures brooch @ accessories crystal yg tbru..hehe...byknya alasa..teringt pla irfan khairi py psanan..masa adalah halangan terbesar bila kita nak buat business smpingan @ on9 ni..hehe..

ok, nti kita smbung crita lg..nak tido da..hehe..

Wednesday, July 6, 2011

PROMOSI RAYA!!!!!

PROMOSI RAYA!!!

KEPADA SEMUA PELANGGAN KAMI, SEMPENA AIDILFITRI YG AKAN MENJELMA KAMI AKAN MENAWARKAN HARGA WHOLESALE UTK MANA-MANA PRODUK (KECUALI SMALL BROOCH) YANG DIBELI DALAM 12 UNIT..SILA HUBUNGI KAMI UTK TEMPAHAN..TERIMA KASIH.. TEMPAHAN DITUTUP 2 MINGGU SEBELUM AIDILFITRI..

Saturday, July 2, 2011

BUSINESS ON9 YG MENIPU

Bru2 ni sy jpa page kat fb yg bertajuk KAMI BENCI ONLINE SHOP YANG TIPU & MAKAN DUIT HARAM! ..nak citer ckit, b4 sy deliver ln mac hri tu sy adala order premaxx sling bag utk kegunaan kitorang pas bby deliver kat blog ni http://lovelykidswholesale.blogspot.com/  dia bgtau pre order, kan tgu 2-3 weeks..last2  tp pas sy deliver baby xda brita pla, pastu sy contact dia bgtau brg sgkut kat kastam..ok, sy fhm..then tgu lg, dia xbg info pun psl brg2 2..rasanya mmg dia ni nak tipu ni, duit sdala byr hbis..brg xsmapi2..bby da dkt 2bulan sling bag xsmpai lg..org nak pakaila..last2 kitorang contat blik2, n dia bg mcm2 alasan smpai akhirnya kitorang mta refund duit dia xbls da msg n xjwp call..pndai btul.

ai..org2 mcm nila yg myebabkan imej org yg buat biz on9 mcm sy n kwn2 lain tjejas..tlg la..jgnla buat mcm tu..duit tu kc mkn fmily xhalal oii...pkir2la duit tu bknsng nak cri..xpala, nti kat akhirat biar Allah yg balas..mdh2an jd pgjaran dgn orglen..sy b4 ni byk bt on9 purchase, n smuanya ok..yg nila yg ada pro..buat sy beringat2 n lbih bhti2..mcmnala org kita nak mju biz klu trus mnipu..org pun ssh nak pcya..

pasni sy nak masukkan testimoni org yg da pna deal dgn sy..1 cra spya ada kprcyaan org kat usahawan on9 ni..mdh2an rzki mkin murah pas ni..amiinn.n mdh2an org yg mnipu ni xkn tipu orglen lg..

Wednesday, June 29, 2011

SMAL BROOCH JUNTAI CA1


SMALL BROOCH JUNTAI CA1
PRICE :RM3.30 EACH
slm sejahtera buat smua yg menghadirkan diri di blog sy ni..pertama sekali sy ingin memohon maaf sbb jrg2 da update blog..skrg sy n hubby tgh bz buat local order, order yg ttangguh lmanaya sbb bersalin hri tu..tp skrg da ok da..o ya, ska sy nak bgtau pada sesapa yg bminat utk btya @ membeli utk pertama kali, mgkin lbh baik jika anda pknalkan diri terlebih dhulu..memndangkan baru-baru ni ada customer yg trus2 call tpa pknalkan dri @ tujuan (lih2 lg blainan jantina..hehe) mnimbulkan persoalan buat sy n suami..hrp2 anda smua faham..lpas ni sy akan upload gmbr lg..sory juga lmbt upload gmbr..kna tgu bby tido dlu..hehe..

o ya, sdikit informasi..manik2 kristal yg sy gunakan utk mbuat brooch, gelang, rantai n sbgainya merupakan kristal murah @ kitorang pgil kristal 2nd grade..ia klihatan sprti kristal bgus tp kita dpt membezakan antra kristal mahal @ bgus ni dgn kristal 2nd grade ni ada lah kilauannya..kristal 2nd grade mpunyai plbagai cutting yg mghasilkn kilauan yg byk manakala kristal bgus pla kurg cutting ttapi kilauannya ttp lbih bsinar.yg pastinya kristal bgus agak mhl sebutir bbanding kristal 2nd grade yg dijual skitar rm2 - rm3 segugus (kra-kra 70 biji).ok kwn2..pasni sy upload gmbr lg ek..tq 4 reading.. 

Monday, June 27, 2011

Thursday, June 2, 2011

3 FLOWER ROOCH BA2

3 FLOWER BROOCH BA2
PRICE : RM9.00

FLOWER BROOCH BA1

FLOWER BROOCH BA1 (BLUE)
PRICE : RM8.00


FLOWER BROOCH BA1
PRICE : RM8.00


FLOWER BROOCH BA1 (PINK)
PRICE :RM8.00


Friday, May 27, 2011

AKTIF KEMBALI AFTER BEING A MOM

Slm sejahtera kwn2...stelah bz  mjdi seorg ibu, akrnya sy truskn dgn bisness sy..hehe..being a mother make me more mature n life getting happier..n sy bg tgk skali pic bby sy..my little hero..hehe..pembwa rzki nih :)

Wednesday, April 27, 2011

cuti..hehe..

Asslammualikum n slm 1 malaysia..to all my customer n friend, nak inform yg sy akan bcuti business ni jap shingga sy maklumkan klak..since sy bru delivered bby boy on march so sy hold dlu sbarang order k..anything, ada soalan ka apa ker, blhla email sya..hehe..cma myb lmbt ckit nak jwp..hehe..tq all..have a nice day!

Wednesday, March 16, 2011

slm kengkwan..sory lma xupdate blog ni..kbtulam bz ckit kat office mgu ni dtambah lg busy dgn local order..tp xpa, sy cba updatekan item2 bru mgu ni..design sendiri ek..hehe..so c u soon.. :)

Thursday, March 3, 2011

WEB SEMINAR IRFAN KHAIRI

Slm kwn2 n slm 1Malaysia..nak kongsi ckit, mlm ni ada ada web seminar irfan khairi, jutwan internet muda tu..klu sapa2 bmint, cuba buka n tengok www.rahsiainternet.com. kat situ ada detailsnya..seminar ni sesuai utk org2 yg bmnat dgn perniagaan internet n bru tpkir nak mula bisnes internet ni..jom!

Monday, February 28, 2011

ABSTRACT FLOWER BROOCH AI

ABSTRACT FLOWER BROOCH AI1
PRICE : RM8.00

ABSTRACT FLOWER BROOCH AI2
PRICE : RM15.00


ABSTRACT FLOWER BROOCH AI3
PRICE : RM15.00
Alhamdulilah..skrg ni idea tgh bertimbun2..tula byk design kerongsang baru keluar.ni antra ekseklusif design.hehe..nway, klu nak order email or sms me k!

Thursday, February 24, 2011

2 STRING CRYSTAL BROOCH AF


2 STRING CRYSTAL BROOCH AF2
PRICE : RM5.00

SEMINAR WEB IRFAN KHAIRI

slm kwn2..smalam sy join dgr web seminar irfan khairi..mesti korg knalkan, jutawan internet muda negara kita ni..hehe..best jugala, menambah pengetahuan..i like!hehe..lma da sy ikuti newsletter, facebook en irfan ni n bk nashat berguna dia slalu share..n sy kagum dgn dia sgt2 sbb bjya dlm perniagaan internet ni n dpt mluangkan byk masa dgn fmily..sy pun berhrap suatu hri nti, bla sy da mampu berdiri n berjya dlm perniagaan ni sy pun nak stay di rumah..buat bisnes dr rmh jak..hehe..:)..ok nti sy upload gmbr  terbaru brooch yg sy buat k..hasil idea sy n suami..hehe..

Thursday, February 17, 2011

MINI BROOCH AG 1

STRING MINI BROOCH AG1        
PRICE : RM3.00



                 STRING MINI BROOCH AG2             
PRICE : RM3.00

STRING MINI BROOCH AG3       
PRICE: RM3.30

PURCHASE 6 UNIT ABOVE WILL GET THE WHOLESALE PRICE..Email me for info..

SLM kwn2 n hai..bru2 ni sy sgt bersemangat utk hasilkan idea bru bg pembuatan kerongsang ini..so, adala jg idea2 dr customer2 n sy gabungkan dgn idea sy..so let's check diz out..mana tau ada yg u all berkenan..:)

Monday, February 14, 2011

SALAM MAULIDUR RASUL

Asslammualaikum dan salam 1 msia pada spa2 yg sudi mjenguk blog sy nih..hehe..mgu lpas rilek ckit sbb order xdtg btubi2 tp mgu ni akan bzla sbb da ada order menanti..alhamdulilah :)..tp mmndgkan bsok cuti maulidur rasul sambil2 sambut tarikh kelahiran rasulullah tercinta ni, kra2 nak kemas2kan rmh tersyg tu..hehe..yala, bz jak mmnjang..xsmpat nak kmas lawa2 rmh tu lbih2 lg xlma lg 'org bru'  insyaAllah akan berada di rmh tu..hehe..xsbr jg tgu kdtgn 'org bru' ni.. bru2 ni customer sy yg mmg besa deal dgn sy bgtau, dia pregnant 2 bln pas 7 years xpregnant..alhamdulillah..sy tumpang gembira,wlupun sy khilangan nenek saudara yg mmg rpt dr kcil bru2 ni, sy redha..n mgkin kmunculan org bru nila mgubat duka itu..

papun kwn2, pa yg blaku msti ada hikmahnya..wlupun lmbatka cpatka..so, sbrla..hehe....shingga kita bertemu lg..:)

Wednesday, February 9, 2011

3 FLOWER BROOCH 1 SET





3 FLOWER BROOCH 1 SET
PRICE : RM 7.00

FLOWER MINI BROOCH



FLOWER MINI BROOCH
PRICE : RM2.00 EACH
PURCHASE 6 UNIT : RM1.50 EACH

Atas permintaan ramai, kami design mini brooch ni hasil idea yg customer bagi..hehe..comel pla..syapun ska pakai..suggested klu nak pakai, pakai kat leher..so, will look very nice la..hehe..selamat mencuba..

Tuesday, February 8, 2011

BROOCH CAT EYES


CAT EYES BROOCH 1 SET
PRICE : RM5.00

BROOCH LOCKET 1 SET



LOCKET BROOCH 1 SET
PRICE : RM6.00

BROOCH FLOWER 1 SET



FLOWER BROOCH 1 SET
PRICE; RM4.00
COLOUR DEPEND ON YOUR REQUEST AND CAN BE MIXED UP

BUY MORE THAN 6 SET WILL GET WHOLESALE PRICE..CONTACT ME FOR THE WHOLESALE PRICE :)

Monday, January 31, 2011

Selamat pagi semua dan salam 1 malaysia kwn2..terima kasi sbb sudi jenguk2 blog ni..akhir2 ni sy bz ckit dgn hal2 famil lbih2 lg nak CNY da..hehe..yala, ada drh cina ni so sprti besa thun ni kmi akan singgah rmh aunty2, spupu n saudara-mara..hehe..juga bz skrg dgn order2 yg xbhnti..nak juga buat design baru utk brooch n gelang2 ni tp ms btul2 mencemburui..hehe..tp xpa, nti sy buat lg sy update kat blog ye.. :) ok, nti sy update brg2 bru lg k..tungguuu... :)

Thursday, January 27, 2011


BRACELET + BROOCH 1 SET
PRICE : RM12.00




BUTANG BAJU MELAYU PEARL BERTALI
PRICE : RM6 (WITHOUT BOX)
COLOUR AVAILABLE : BLACK, WHITE, LIGHT PURPLE N CREAM

Thursday, January 20, 2011



CRYSTAL NECKLACE + DOUBLE BRACELET 1 SET

PRICE : RM45.00



BLINK PEARL BRACELET

PRICE : RM35.00

(Price will change due to the length of the bracelet since the no. of pearl use is different)

LENGTH : 17CM



hi kwn2..ni gmbr order terbaru dr customer sy..Alhamdulilah..masyuk jg bisnes skrg ni..hehe.. n customer pun byk bg idea gbungan wrna gelang2 yang ssuai..gabungan wrna yg mearik mghasilkan gelang yg cntik..hehe..berfalsafah pla..ok, pasni sy post lg gelang yg pnah customer nak tau hrga.. cma mhl ckitla, sbb gna pearl aja..4 ur info, pearl mmg mhl ckit bnding kristal, so mt maafla klu hrga dia mhl ckit ek.. yg da berurusniaga dgn kmi, trima kasih byk2..:)..

Monday, January 17, 2011


CHEAP SABAH'S HANDMADE CRYSTAL BRACELET
PRICE : RM5 PER UNIT
RM3 PER UNIT / 1 DOZEN
COLOR OR SIZE CAN BE MIXED UP
Assalammualaikum n slam 1Malaysia..terutama kepada anda yg sudi melawat blog sy ni..kesudian anda meluangkan msa amat2lah sy hargai..TQVM..

Alhamdulillah..akhir2 ni rzki mkin murh , rzki anak dlm kndungan ni kot :).. juga sy byk menerima panggilan n sms ttg gelang kristal yg sy jual yg bhrga rm4 unit sedozen..utk pengetahuan anda smua, sbnrnya gelang jnis mcm tu da kurg sgt kat psran di sabah ni. kra kitorang panggil style lamala..hehe..tp atas pmintaan customer kitorang buat jg..hehe..nsib baik kitorang sdri yg buat so sngla..atas sbb itu, sy dgn ini berbesar hati nak re-post semula gelang tu spya customer sng tgk..sbb b4 ni post gelang tu dah lma da..tkut2 je ada customer yg xtau..so check diz out! tq 4 dealing wit us! :)

Saturday, January 15, 2011





CRYSTAL BRACELET + NECKLACE 1 SET
PRICE : RM20.00
Klu nak harga wholesale contact sya k..email pun boleh..kawan_sya@yahoo.com